3 December 2009

RED SLICES - RÖDA SKIVOR

Dried apple slices for Christmas decorations.
I wanted the skins to stay red and the apple slices not to go brown!
It took a few attempts but I succeeded in the end!!
The trick is to soak in lemon juice and salt and to use very low heat.
On Thursdays a photograph is posted with a theme.
The theme for this week is 'Red'.
You can find more participants in
‘Thursday’s Photo’.
Torkade äppleskivor till juldekorationer.
Jag ville behålla den fina röda färgen på skalet och ville att fruktköttet skulle behålla sin ljusa färg.
Det tog några gånger innan det blev som jag ville!!
Knepet är att lägga i blöt i citronsaft och salt och att ha mycket låg värme.
En bild på ett tema läggs upp på torsdagar.
Veckans tema är 'Röd'.
Här hittar du fler deltagare i
’Torsdagsfoto’.

6 comments:

Birgitta said...

Läcker bild och speciellt i storbildsformat!

Ruben said...

Röda och fina ser de ut! Ska du ha dem till kalkonen? Skinkförsäljningen kommer nog att gå dåligt i år eftersom det kommit fram att en del farmare missköter sina djur! Hoppas ni slipper liknande nyheter angående kalkonen! Ha det gott! /Ruben

Annika Christensen said...

Vad fina de blev. Jag har ju min tork som torkar dem snabbt. Det blev ett hjärta i år också.
Bra tips med citron och salt har testat det när jag torkar i ugn.
Ha det gott
annika

Mona said...

Det här har jag inte sett förut och fint foto blev det ju också.

Fru C said...

Tack för tipset!

Lillebeth said...

Spännande. Måste provas. Ha en riktigt skön helg och hoppas du/ni slipper mer av regnet.